Llenguatge Algebraic

diumenge, 29 de març de 2009

El llenguatge algebraic
El llenguatge que utilitzem en operacions aritmètiques en les que sols intervenen números és el llenguatge numèric.
En ocasions utilitzem lletres per a representar qualsevol número desconegut, realitzem operacions aritmètiques amb elles i, ademés, les incluim en expressions matemàtiques per a poder calcular el seu valor numèric.
Al llenguatge que utilitza lletres en combinació amb números i signes, i , ademés, les tracta com a números en operacions y propietats, li diguem llenguatge algebraic.
La part de las Matemàtiques que estudia la relació entre números, lletres i signes es denomina Álgebra. Ací tens un xicotet test per a comprovar:


1. La meitat d'un número. A) x/2 B) 2 · x C) x²
2. El doble d'un número més tres. A) 2x + 3 B) 2 · (x + 3) C) 2 +3
3. El triple d'un número menys quatre. A) 3x - 4 B) 3 · 4 - x C) x - 3 · 4
4. La meitat d'un número més 2. A) 3 · x /2 B) 3/2 · x C) x/2 +2
5. Set menys un número. A) x - 7 B) 7 - 3 C) 7 - x
6. El doble de la suma de dos números . A) m + 2n B) 2 · m + n C) 2 · (m + n)
7. L'edat d'una persona fa cinc anys. A) 5 - x B) 32 - 5 C) x - 5
8. El quadrat més el triple d'un número A) x2 + 3 · x B) 32 + 3 · x C) x + 32
9. La quinta part del triple d'un número A) 3 · x / 5 B) 5 /x C) x/3 · 5
10. El triple d'un número menys 3 A) 3x+3 B) 3 · x - 3 C) 3 . 2 - 3

SOLUCIÓ
    1-A, 2-A, 3-A, 4-C, 5-C, 6-C, 7-C, 8- A, 9-A, 10-B

Si vols practicar més ací tens varies pàgines amb test per autocorregir-te el llenguatge algebraic.





5 Comments:

Eugeniamu said...

Está muy bien para aprender,pero lo malo es que si son ejercicios cuando se verifica se han de corregir porque si se han hecho mal es porque no saben como hacerlo,así que mejor que se corrigiesen.

Ana said...

La major part dels exercicis es poden auto-corregir, de fet tens l'apartat de "verificar" o de vegades publique més tard les solucions. Pensant-ho bé, posaré un apartat de solucions d'exercicis. Si tens dubtes pots preguntar:
anamatemat@gmail.com

Salutacions.

Ana said...

Eugenia, fixa't també què on posa SOLUCIÓ has de clicar i veuràs un desplegable en el que estan les solucions d'alguns exercicis que pose.
Moltes gràcies per fer un comentari.

Anònim said...

ola busko amigos

Anònim said...

hola amiguete

 
Matemàtiques ESO - Wordpress Themes is powered by WordPress. Theme designed by Web Hosting Geeks and Top WordPress Themes.
por Templates Novo Blogger